Transport en trucks

In ons streven naar duurzamere mobiliteit, heeft het transport onze nadrukkelijke focus. De klimaatdoelstellingen zetten ons voor een flinke, maar ook mooie uitdaging: het terugdringen van CO -emissies. Vooral het transport kan daarin zorgen voor veel impact. Maar we bieden ook graag iets extra’s: daarom werken we aan een waar truckersparadijs.

Bij Green Planet werken we aan verschillende projecten waarin transport een grote rol speelt. Neem GREENFLEX, onze proeftuin voor een duurzaam en schoon zwaar transport. Want wat is nou de meest duurzame brandstof? Dit is grotendeels afhankelijk van wat er getransporteerd moet worden. Met GREENFLEX maken we daarom heel veel duurzame brandstoffen beschikbaar. Denk aan Hydrotreated Vegetable Oil (HVO)High Power Charging (HPC)CNG (groen gas) en Liquified Natural Gas (LNG). Daarnaast geloven we in waterstof als energiedrager voor de toekomst. Daarom werken we binnen het innovatieve project TSO 2020 aan een plan hoe naast automobilisten – dankzij ons project Hy-speed for H -trucks – ook vrachtwagenchauffeurs waterstof kunnen tanken.

Bekijk hier onze brandstoffen

TCO-tool
Om je te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw bedrijf, hebben wij een zogenoemde TCO-tool (Total Cost of Ownership) ontwikkeld. Met deze tool brengen we in kaart wat de financiële impact is van een duurzame brandstof of energiedrager ten opzichte van diesel. Hiermee helpen wij transporteurs en verladers met het inzichtelijk maken van het totale financiële plaatje bij de verduurzaming van hun wagenpark.

Elektrische bestelwagens
Daarnaast ontwikkelen we binnen Fieldlab for Connected Smart Fast Charging
een snellaadomgeving en een additionele powerbank die zorgt voor een grotere actieradius. Zo wordt het bijvoorbeeld ook voor bestelwagens aantrekkelijker om elektrisch te rijden.

Aan de slag?
Ook een stap in de groene richting zetten? Benieuwd wat er voor jou mogelijk is?
Wij helpen je graag. Natuurlijk geheel vrijblijvend.
Stuur gerust een mailtje naar adviseur@greenplanet.nl.

Truckersparadijs
Naast het aanbieden van groene brandstoffen voor het transport, willen we ook een plek zijn waar chauffeurs graag komen. Om niet alleen hun truck ‘vol te gooien’, maar ook even uit te rusten en wat te eten. Want als je de hele dag alert moet zijn, verdien je het om af en toe een paar stappen terug te kunnen zetten.


Daarom wil Green Planet een truckersparadijs worden: een omgeving waar je naast tanken, je truck veilig kunt parkeren en kunt overnachten, collega’s uit het wereldje kunt ontmoeten en gebruik kunt maken van onze andere services in ons BIGtruck Café. Denk aan een toilet, een lekkere warme douche of het wassen van kleding. En dat 24 uur per dag.

Onze projecten worden uitgevoerd onder de regeling DKTI-Transport van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en medegefinancierd door Connecting Europe Facility (CEF) en de FCH-JU van de Europese Unie.