Onze uitdagingen

We hebben al grootste resultaten geboekt, maar onze ambities zijn nóg groter. Hoewel onze impact al merkbaar is in het oplossen van de klimaat- en stikstofproblematiek, streven we naar een nóg duurzamere wereld en groenere alternatieven voor mobiliteit en transport te vinden. Lees hier wat onze impact en dromen zijn.

Techniek

Hoe mooi is het dat we bij Green Planet stroom kunnen maken van waterstof en die kunnen gebruiken om de batterijen van elektrische auto’s en trucks te kunnen opladen. Zo kunnen we overbelasting op het elektriciteitsnet voorkomen. Maar realisatie van zo’n idee vraagt om een boel knappe koppen bij elkaar en veel nieuwe technieken. Het was uitproberen, plannen bijschaven en weer testen – maar we hebben dit weten te realiseren.

Veranderingen

De wereld verandert doorlopend en ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. Het is daardoor lastig om in de toekomst te kijken. Is het een goed idee om een elektrische auto aan te schaffen? (Ja).  Wil opladen straks nog of krijgen we te maken met een overspannen stroomnet? (We helpen dit op te lossen). En een waterstofauto dan: die zijn toch helemaal onbetaalbaar? (Hangt ervan af). En waar moet je dan tanken? (Bij Green Planet!). Wij proberen steeds voor iedereen een oplossing te vinden. Dat lukt door iedere dag met een bevlogen team en een groot aantal samenwerkingspartners hier keihard aan te werken. Maar eerlijk is eerlijk: ook wij hebben geen glazen bol.

Onze bijdragen aan SDG’s


De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn doelen waarmee de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN) van de wereld een betere plek willen maken in 2030. Ook bij Green Planet dragen we ons steentje bij door een bijdrage te leveren aan de volgende SDG’s:

SDG 7: Betaalbare en duurzame energie
Bij Green Planet bieden we weggebruikers de mogelijkheid te kiezen voor een duurzame(re) brandstof of een energiedrager. Innovatieve projecten zoals TSO2020 en GREENFLEX hebben we al gerealiseerd. Aan Hy-speed for H2-trucks en Fieldlab CSFC wordt volop gewerkt. Zo maken we groene brandstoffen en energiedragers voor een breder publiek bereikbaar.

SDG 9: Industrie, innovatie en infrastructuur
Van tankstation naar energiestation met een verregaande integratie met het elektriciteitsnet: dat is ons doel. Het negende SDG richt zich op het bouwen van een veerkrachtige infrastructuur, het stimuleren van innovatie en het bevorderen van inclusieve, duurzame industrialisering. Allemaal doelen waar we bij Green Planet op tal van manieren aan werken met onze projecten.

 

SDG 13: Klimaatactie
Dit doel richt zich op het bestrijden van de klimaatverandering en haar impact. In 2013 openden de deuren van Green Planet in Pesse. Vanaf dat moment geven wij uitvoering aan onze missie: ‘today for tomorrow’ en wijzen wij onze gasten op subtiele wijze op de grote gevolgen van klimaatopwarming en wat ze ertegen kunnen doen. Daarin nemen we zoveel mogelijk barrières weg, bijvoorbeeld door groene, duurzame brandstoffen en energiedragers beschikbaar en betaalbaar te maken voor iedereen.

Onze droom

Wij geloven dat ons tankstation het model van de toekomst vormt. Een plek waar mensen snel en efficiënt hun auto of vrachtwagen van de nodige energie kunnen voorzien. Daarbij gaan we van traditionele diesel en benzine via low-emission (Green Fuel 95, HVO en CNG – Groengas) naar zero-emission (snelladen en waterstof).

We willen een tankstation zijn dat méér biedt. Waar ook ruimte is voor een gezonde maaltijd. En waar je kan afspreken om te vergaderen omdat het zo centraal gelegen is.​ Best of both worlds. Daar geloven we in.