Stap in de groene richting 02-06-2020

Door de gevolgen van de Corona-pandemie zijn we gaan nadenken over hoe we in deze situatie beland zijn en vooral over hoe we dit in de toekomst kunnen proberen te voorkomen. De kern van hoe dit heeft kunnen gebeuren zit hem vooral in de verminderde weerstand van de natuur om zelf tegen ziektekiemen en virussen te vechten en daarnaast de globalisering. Doordat we reizen, importeren en exporteren, wordt een virus al snel een pandemie.

De pandemie heeft een enorme impact gehad op ons welzijn en onze economie. We zijn gaan merken hoe kwetsbaar en afhankelijk we zijn.

Natuurlijk is er geen simpele oplossing voor het ontstaan van een virus of pandemie, maar er zijn wel dingen die we kunnen doen om de kans te verkleinen en om onze economie sterker te maken. Dit hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn. In onze campagne Zet een stap in de groene richting geven we een paar voorbeelden van hoe je makkelijk stappen zet richting een sterkere economie, planeet en samenleving. Zet jij ook een stap in de groene richting?