We staan voor een flinke uitdaging, namelijk het stoppen van de klimaatopwarming en het reduceren van uitlaatgassen. Met HVO en High Power Charging zijn er twee groenere alternatieven voor het (zwaar) transport beschikbaar. Wil jij weten wat dat voor jouw bedrijf kan betekenen? Volg dan op datum hét online Final Event over GREENFLEX.

GREENFLEX is een proeftuin voor duurzaam en schoon zwaar transport. Er moeten flinke afstanden worden afgelegd, het liefst in een zo’n kort mogelijke tijd. Tussendoor urenlang een batterij opladen is er dus niet bij. Maar, wat is dan de oplossing voor de transportsector? Binnen het GREENFLEX-project werd die gevonden in HVO en High Power Charging.

Het evenement
GREENFLEX is een DKTI-proeftuin, waarmee het ministerie van I&W projecten voor duurzaam vervoer ondersteunt. Het gaat dan om projecten waarvan de innovatie nog niet of nog maar net op de markt is. Binnen het GREENFLEX-project is ervaring opgedaan met de twee groene(re) alternatieven. Tijdens het online event wordt de opgedane kennis breed gedeeld.

Programma
Het event op 16 juni begint om 13.00 uur en duurt in zijn geheel tot ongeveer 17.00 uur. Je kunt online aan- en afhaken op ieder door jou gewenst moment. Dit zijn de tijdsblokken en de onderwerpen:

  • 13.00 – 13.30 uur: Hoe kansrijk is HVO en HPC?
  • 13.45 – 14.15 uur: Hoe realiseer je een HVO- en HPC-station voor trucks?
  • 14.30 – 15.00 uur: De HPC-testresultaten met elektrische trucks van Volvo en Emoss
  • 15.15 – 15.45 uur: Resultaten uitlaatemissies van onder meer HVO, HPC en LNG
  • 16.00 – 16.30 uur: De ontwikkeling van tankstation naar energiestation voor trucks
  • 16.30 – 17.00 uur: Terugblik en afronding met een toost!

Ruim voor 16 juni ontvang je per e-mail de link om het online Final Event bij te wonen.

Hoog tijd dus om in actie te komen. Dat doen we met GREENFLEX. In het project werken we met meerdere partijen samen in een proeftuin. Het doel? Een oplossing vinden voor de uitdagingen rondom duurzaam zwaar transport en duurzame brandstoffen. Voor personenauto’s zijn de ontwikkelingen een stuk verder: er kan immers elektrisch of bijvoorbeeld op waterstof worden gereden. Binnen het zwaar transport ligt dit echter stukken lastiger.

Er moeten flinke afstanden worden afgelegd. Het liefst in een zo’n kort mogelijke tijd. Tussendoor urenlang een batterij opladen is er dus niet bij. Maar, wat is dan de oplossing voor de transportsector? Wij zoeken die binnen het GREENFLEX-project op twee gebieden: we willen HVO – een fossielvrije diesel – beschikbaar maken voor het zwaar transport en High Power Charging aanbieden voor elektrische trucks. Om daarmee het stroomnet niet te overbelasten, gebruiken we powerbanks voor de opslag van elektriciteit.

Tijdens het gehele proces zijn er een aantal blogs gemaakt, deze kan je vinden door op de button hieronder te klikken.

Bekijk de blogs

Benieuwd naar alle ontwikkelingen van het GreenFlex project?

Volg ons op Linkedin

Bekijk de blogs

Dit project wordt uitgevoerd onder de regeling DKTl-Transport van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.