Binnenkort ook voor vrachtwagens

Rij jij al op de ‘brandstof’ van de toekomst? Ook dan ben je van harte welkom bij Green Planet in Pesse! Bij ons kun jij onder de dome jouw waterstofauto voltanken. Dat tanken gaat net zo snel als het tanken van diesel of benzine. Eén van de vele redenen waarom waterstof niet alleen een duurzaam, maar ook een goed alternatief is! 

Groene waterstof is volledig CO2-vrij. Daarnaast beschikken we op aarde over een onuitputtelijke voorraad. Waterstof is immers overal! Dat is ontzettend belangrijk, want we kunnen waterstof op verschillende manieren gebruiken. Niet alleen kunnen we erop rijden, ook kunnen we er fabrieken mee verduurzamen en onze huizen mee verwarmen.

Een ander voordeel is dat waterstof tanken net zo snel gaat als het tanken van diesel of benzine en het eenvoudig op te slaan en te vervoeren is. En net als bij bijvoorbeeld CNG is ook waterstof lokaal te produceren. Zo voorkomen we dat we op het gebied van energie afhankelijk zijn van andere landen.

Waarom waterstof?

  • Duurzaam onderweg
  • Tanken zoals je gewend bent
  • Ruime actieradius
  • De voorraad is onuitputtelijk
  • Lokaal te produceren

 

‘Bijna uitstootvrij ons werk doen’

“We denken dat vooral waterstof de toekomst heeft en we zo verder kunnen verduurzamen.
Dan kunnen we als bedrijf bijna uitstootvrij ons werk doen.”

Harrold J. Dusseljee
Bedrijfs- en projectleider Zuidema Groep

Waterstof & de transportsector

Bij Green Planet verwachten we dat waterstof een cruciale rol gaat spelen in een groene toekomst. We werken daarom aan verschillende projecten rond waterstof en verzamelen kennis en ervaring. Zo maken we binnenkort tanken en rijden op waterstof ook voor het zwaar transport mogelijk. Tanken kan dan in de speciale truckarena, waar ook andere duurzame brandstoffen en energiedragers te vinden zijn.