30-10-2014

Op zaterdag 8 november aanstaande organiseert Toerclub De Peddelaars uit Hoogeveen een prachtige ATB- toertocht door het Dwingelderveld. Een mooie gelegenheid om sportief te genieten van dit prachtige gebied. Deelname staat open voor zowel de beginnende als de meer ervaren fietser.

De tocht start bij de voetbalkantine aan de wolvenweg in Ruinen. Er kan worden gekozen voor 3 verschillende afstanden: 25, 40 of 60 kilometer. De tocht kenmerkt zich door een vrij technisch parcours met singletracks en korte klimmetjes, afgewisseld met bredere paden om op adem te komen of om juist even lekker door te trappen. Al met al een pittige tocht, mede omdat het aantal kilometers verharde weg minimaal is!
Onderweg kunnen de deelnemers even bijkomen op een aantal verzorgingsposten waar o.a warme bouillon, krentebollen, bananen en energierepen worden uitgedeeld.
Nieuw in deze tocht is de pleisterplaats bij Green Planet in Pesse, het eerste volledig duurzame tankstation van Europa!

De routes zijn volledig uitgepijld en na afloop is er gelegenheid om de fiets schoon te spuiten en om zelf te douchen.

Start: Tussen 09.00 en 10:00 uur, vanaf de voetbalkantine aan de Wolvenweg in Ruinen.  Bij de start is NTFU Scan en Go aanwezig, met je NTFU-pas dus snel op pad.