31-05-2013

Vrijdagmiddag werd het hoogste punt van Green Planet bereikt door middel van het plaatsen van vlaggen op de kroon van het multi-fuel tankstation. De droom van Edward Doorten, het openen van de meest duurzame en moderne tankstation van Nederland, en voor zover ons bekend van Europa, is daarmee een grote stap dichterbij gekomen.

In een aantal toespraken van o.a. wethouder Hiemstra, werd aandacht geschonken aan het feit dat Doorten al sinds 1999 actief bezig was om zijn droom te realiseren, en dat het precies 2531 dagen was geleden dat het ministerie de beschikking gaf voor realisatie. Met behulp van een hoogwerker werd vervolgens de ‘kroon’ op het dak gezet met daarop een viertal vlaggen.

Daarna was het tijd voor het pannenbier, een term uit de bouw. Wanneer het hoogste punt van een gebouw is bereikt en de dakpannen gelegd kunnen worden, wordt bier geschonken, dat door de opdrachtgever beschikbaar wordt gesteld. In sommige streken plaatst men wanneer het hoogste punt bereikt is een meiboom op de nok, meestal is het een vlag die blijft wapperen totdat het pannenbier is geschonken en gedronken. (Bron: Wikipedia)