17-05-2022

Na bezoeken van de Estse minister, een Litouwse handelsdelegatie en verschillende Europarlementariërs, was er ook vandaag internationale interesse voor Green Planet. Een delegatie uit Israël bezocht het multifuel tankstation in Pesse om alles te weten te komen over een zogenoemd waterstofecosysteem.

Green Planet gelooft dat waterstof de toekomst heeft. Het mooie van waterstof is namelijk dat het niet alleen gebruikt kan worden voor transport en mobiliteit, maar ook in bijvoorbeeld fabrieken of in huizen. Doordat het in verschillende sectoren en op verschillende manieren toepasbaar is, is er een waterstofecosysteem te creëren. In Noord-Nederland gebeurt er veel op het gebied van zo’n waterstofecosysteem. Green Planet is één van de betrokken partijen.

De Israëlische delegatie wilde graag meer weten over het ecosysteem. De delegatie bestond uit afgevaardigden van verschillende ministeries en bedrijven die zich inzetten voor een groenere wereld. Zij kregen van Edward Doorten – eigenaar en initiatiefnemer van Green Planet – een rondleiding en uitleg over waterstof, een waterstofecosysteem en de mogelijkheden.

Over Green Planet

Bij Green Planet in Pesse kunnen weggebruikers slimmer, schoner en groener tanken. Want naast de traditionele brandstoffen zijn er ook meer duurzame, schone en energieneutrale alternatieven te vinden. Green Planet loopt als tankstation voorop als het gaat om duurzaam en bewust rijden. Dit doen zij door samen met verschillende partners allerlei innovatieve ideeën rondom onder meer elektrisch rijden en waterstof te ontwikkelen. Bij Green Planet kunnen bezoekers daarnaast gebruik maken van diverse andere faciliteiten. Zo zijn er vergaderruimtes, gratis flexwerkplekken, is er een shop en biedt ook de horeca verschillende mogelijkheden.