12-04-2022

Vanmiddag hebben wij op uitnodiging van VNO/NCW-MKB Noord een Themalunch mogen organiseren. De focus van deze themalunch lag op duurzame energie. Vertegenwoordigers vanuit verschillende bedrijven – leden van VNO/NCW-MKB Noord – uit het noorden namen deel. Het doel: kennis delen en verbindingen leggen.

Na een vers bereidde lunch gaf Edward Doorten – initiatiefnemer en ondernemer van Green Planet – een presentatie over de duurzame energie projecten waar wij aan werken. De presentatie kaartte onderwerpen aan over duurzame mobiliteit, het terugdringen van CO2-uitstoot op bouwlocaties en de ontwikkelingen binnen het vergroenen van de transport- en logistieksector. Het verhaal van Edward Doorten werd aangevuld door Gerben Pol, verkoopspecialist bij Green Planet Mobility. Deze dochteronderneming van Green Planet richt zich volledig op het verkopen en leasen van elektrische auto’s, met de energieopslag in batterijen en in waterstof.

Interessante vragen en discussies
Tijdens de presentaties werden er veel interessante vragen gesteld en leuke discussies gevoerd, zoals over de voordelen – en nadelen – van elektrisch rijden en waterstof rijden. Met veel bewondering werd er gereageerd op de ecosystemen die wij bouwen. “Ga vooral ook even kijken wat Green Planet allemaal heeft gerealiseerd en wat er nog gerealiseerd gaat worden”, aldus Jurgen Elshof – regiomanager Drenthe VNO/NCW-MKB Noord.