“Als teammanager Transport bij Friesland Campina maak ik onder meer afspraken met maatschappijen over brandstofprijzen voor vervoerders. Meestal gaan die over korting op de bestaande tarieven. Zo kwam ik jaren geleden ook in contact met Edward Doorten van Green Planet. Pesse ligt dicht bij Beilen, waar Friesland Campina een fabriek heeft.

Hoewel we prijsafspraken maken met verschillende maatschappijen en tankstations, heeft een vervoerder altijd zelf de keuze of hij er gebruik van maakt. We willen namelijk niet op de stoel van de vervoerder gaan zitten. Wel vinden we duurzaam transport belangrijk. Bij Friesland Campina hebben we duurzaamheid en veiligheid hoog in het vaandel staan. Dat zijn echt speerpunten. We willen de aarde beter achterlaten voor de volgende generaties.

Bij Friesland Campina stimuleren we vooral het rijden op LNG. We zien ook de interesse onder vervoerders groeien. LNG is de speeltuinfase voorbij en geeft vervoerders een mooie mogelijkheid om kostenneutraal CO2 te besparen. Dat is altijd ons uitgangspunt. Vervoerders kiezen pas voor een duurzamer alternatief als de technieken beschikbaar zijn en het alternatief financieel niet onaantrekkelijk is. Ook moet het beschikbaar zijn bij een tankstation in de buurt en er een netwerk met tankpunten liggen. Green Planet is te vinden op een goede locatie, pal naast de snelweg. Dat vinden transporteurs fijn. Het is een vooruitstrevend tankstation met veel mooie plannen. Hopelijk worden die snel waargemaakt.”

Jacob van der Meer

Jacob van der Meer

Teammanager Transport bij Friesland Campina
Overzicht verhalen