“Als jonge jongen riep ik al dat ik chauffeur wilde worden. Die droom is inmiddels uitgekomen. Sinds 1,5 jaar rij ik voor Peter Appel Transport B.V. We doen veelal winkelbevoorrading. Daarvoor rij ik het hele land door. Ik kom overal, in alle uithoeken van het land. Laatst was ik bijvoorbeeld in Handel, een dorp in Noord-Brabant. Ik had er nog nooit van gehoord. Dat soort dingen maken dit werk heel mooi.

Peter Appel gaat voor een slimmer, veiliger en duurzamer transport. Alles wat we doen met de auto wordt daarom geregistreerd. Eén keer in de twee weken krijgen we daarvan een overzicht. Daarop staat onder meer hoe zuinig ik heb gereden, hoe lang ik de auto stationair heb laten draaien en hoe het gaat met het brandstofverbruik. Verder investeert Peter Appel veel in manieren om zuiniger en duurzamer te rijden.

Mijn vaste standplaats is Beilen. Pesse ligt altijd op de route. Bijna iedere dag tank ik dan ook bij Green Planet. Het is fijn dat zo’n tankstation langs de snelweg ligt en ik niet naar een plek achteraf op een industrieterrein hoef. Green Planet doet voor chauffeurs ook net iets meer dan andere tankstations doen. Zo kun je er na het tanken gratis koffie halen en mag je bij het tanken van 300 liter voor 2,75 euro een snack uitkiezen.

Ook hebben ze leuke acties. Laatst deed ik mee aan de Tank je Rijk-actie. Bij een bepaald aantal liters kreeg je een lot. Zo won ik 125 euro. Hartstikke leuk. Green Planet is goed in wat het doet, want voor succes moet je de verwachting van iemand waarmaken en net wat extra’s bieden.”

Niek van Keulen

Niek van Keulen

Vrachtwagenchauffeur bij Peter Appel Transport B.V.
Overzicht verhalen