Waterstof wordt ook wel de ‘energiedrager’ van de toekomst genoemd. Green Planet heeft binnen het TSO2020-project, in samenwerking met vele partners, waaronder Gasunie en TenneT, een waterstoftankstation voor personenwagens gerealiseerd. 

De voordelen van waterstof zijn talloos: het is o.a. eenvoudig op te slaan en te transporteren. Naast het tanken van waterstof, werken we met partners ook aan een waterstof-hub in Noord-Nederland: een plek waar groene waterstof wordt gecomprimeerd in trailers die de waterstof verder kunnen distribueren over de weg. Deze groene waterstof wordt daarmee beschikbaar voor vele lokale waterstofinitiatieven in Noord-Nederland.

De twee belangrijke waterstofprojecten maken onderdeel uit van het door de Europese Commissie (CEF Synergy-programma) gesubsidieerde TSO 2020-project.

Het TSO2020-project is ondertussen met succes volledig afgerond. De Europese Commissie heeft de projectresultaten goedgekeurd.


Ga voor meer informatie over waterstof tanken naar:

www.opwegmetwaterstof.nl

Dit project wordt uitgevoerd onder de regeling DKTI-Transport van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en medegefinancierd door Connecting Europe Facility van de Europese Unie (CEF).