Groener rijden met uw dieselauto of -truck? Kies dan voor HVO Diesel: een bijzondere, zeer revolutionaire en duurzame biodiesel. Dit type diesel is geproduceerd op basis van – met waterstof behandelde – plantaardige oliën en restafval. De energiedrager wordt geproduceerd uit biologisch basismateriaal door een zogenoemde hydrobehandeling van ‘used cooking oil’ en afvalolie. Dat klinkt ingewikkeld, maar dit productieproces (HVO) zorgt voor de meest geavanceerde bio-energiedragers die er momenteel op de markt te vinden zijn. Renewable diesels kunnen prima afgewisseld worden met de reguliere dieselbrandstoffen.


Goed voor het milieu

HVO Diesel bevat vrijwel geen zwavel, zuurstof, stikstof of aromaten en helpt zo de uitstoot van zowel broeikasgassen als vervuilende uitlaatgassen te verminderen. De renewable diesels zijn geschikt voor alle moderne dieselmotoren, zonder dat de motor hiervoor aangepast hoeft te worden. Daarnaast presteren deze nieuwe brandstoffen zeer goed – bij zowel warm als koud weer – en is het verbruik vergelijkbaar met het verbruik van een traditionele, fossiele diesel.


Verschil HVO Diesel en HVO Diesel Light

Kies je voor HVO Diesel, dan kies je voor rijden op een zeer hoogwaardige diesel van biologische oorsprong en daarmee voor een CO 2 -reductie van 90 procent. Bij HVO Diesel Light gaat het om een CO 2 -reductie van zo’n 20 procent.

  • Personenauto, Vrachtwagen
  • Ja
  • Ja
  • Ja
  • Ja