Direct duurzamer rijden? Kies voor HVO

Wil jij ook schoner en duurzamer rijden? Dan is Hydrotreated Vegetable Oil – oftewel HVO – een goede oplossing. Het mooie aan deze fossielvrije diesel is dat er geen technologische aanpassingen aan een vrachtwagen nodig zijn. Zo rij jij op een eenvoudige en snelle manier een stuk duurzamer.

Welke duurzame stap past bij jou?

Meld je aan voor onze webinar en we vertellen je het graag.

Meld je aan voor de webinar

Hydrotreated Vegetable Oil is een fossielvrije diesel. HVO is geschikt voor iedere dieselmotor en dus te gebruiken zonder aanpassingen te hoeven doen aan de auto. De brandstof wordt gemaakt uit hernieuwbare, niet-fossiele bronnen, zoals afval en reststoffen.

Zwaar transport
HVO is de fossielvrije variant van de gewone diesel en dus net zo geschikt voor zwaar transport. Tanken gaat op dezelfde manier en er kunnen op een volle tank net zoveel kilometers gereden worden. Het grote voordeel van HVO? Je rijdt een stuk duurzamer en draagt zo ook een steentje bij.

Waarom HVO?

  • Direct duurzamer rijden
  • Geschikt voor iedere dieselmotor
  • Geen aanpassingen nodig

Benieuwd naar wat rijden op HVO jou gaat kosten?
We rekenen het graag voor je uit. Mail naar adviseur@greenplanet.nl

Voordelen van HVO

HVO zorgt ervoor dat transportbedrijven nog dezelfde dag duurzamer kunnen rijden. Dat komt doordat het goed als directe vervanger van diesel kan worden gebruikt. Aanpassingen aan een auto of motor zijn dus niet nodig. HVO is op veel punten goed te vergelijken met diesel, maar echt een stuk duurzamer. Zo zorgt het voor een CO2-reductie van bijna 90 procent en stoot HVO ook aanzienlijk minder fijn- en stikstof uit. Andere voordelen zijn dat de fossielvrije diesel geurloos is en goed biologisch afbreekbaar.

Geen aanpassingen aan de auto

HVO is geschikt voor iedere dieselmotor. Aanpassingen aan jouw wagenpark zijn dus niet nodig. Hydrotreated Vegetable Oil is daarmee de ideale oplossing wanneer jij op een eenvoudige manier, toch duurzamer wilt vervoeren.

Tanken

Wil je vandaag nog overstappen op HVO? Een goede keuze! HVO taken kan bij Green Planet, aan de A28 bij Pesse. Op dit moment kan het tanken van HVO alleen onder de bekende dome waar automobilisten tanken. Binnenkort kunnen vrachtwagenchauffeurs terecht in een speciale truckarena, waar naast HVO ook andere duurzame brandstoffen en energiedragers te vinden zijn.

‘We zien dat ook opdrachtgevers het steeds belangrijker vinden’

“We moeten samen werken aan CO2-reductie. Voor onszelf, maar ook voor de volgende generaties. De klimaatdoelstellingen zijn er en daar werken we graag aan mee. Dankzij een aantal van onze opdrachtgevers kunnen wij kiezen voor duurzamere alternatieven, maar we willen ook laten zien dat wij er echt mee bezig zijn. We zien ook dat opdrachtgevers dat steeds belangrijker vinden. In steeds meer aanbestedingen wordt HVO voorgeschreven als duurzamere brandstof.”

Marco Meinsma

Bedrijfsmanager Van der Wiel

Green Planet: today for tomorrow

Green Planet is een multifuel tankstation aan de A28 bij Pesse (Drenthe). Wij geloven in een tankstation dat méér biedt. Dus ook de meest duurzame brandstoffen. Zo werken we vandaag nog aan het schonere transport van morgen.

Meer over Green Planet