High Power Charging: snelladen en weer door

Er moeten flinke afstanden worden afgelegd, het liefst in een zo’n kort mogelijke tijd. Tussendoor urenlang een batterij opladen is er dus niet bij. Je wilt wel overstappen op elektrisch rijden, maar dat lange opladen tussendoor houdt je tegen. Dat begrijpen we best, maar met High Power Charging hebben we dat probleem voor je opgelost!

Welke duurzame stap past bij jou?

Meld je aan voor onze webinar en we vertellen je het graag.

Meld je aan voor de webinar

High Power Charging (HPC) is een techniek waarbij je met snelladers bijvoorbeeld bestelauto’s of elektrische trucks ultrasnel kunt opladen. Terwijl de chauffeur even zijn of haar pauze pakt, wordt de auto opgeladen. HPC maakt elektrisch rijden geschikter voor algemeen gebruik én voor gebruik in de transportwereld.

GREENFLEX
De ontwikkeling van High Power Charging voor elektrische trucks maakt onderdeel uit van het GREENFLEX-project: onze proeftuin voor duurzaam en schoon zwaar transport. In het project werken we met meerdere partijen samen in een proeftuin. Het doel? Een oplossing vinden voor de uitdagingen rondom duurzaam zwaar transport en duurzame brandstoffen. Om het stroomnet niet te overbelasten, gebruiken we powerbanks voor de opslag van elektriciteit.

*GREENFLEX is een zogenoemde DKTI-proeftuin, die mogelijk wordt gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Meer over GREENFLEX

Waarom High Power Charging?

  • Elektriciteit is stukken goedkoper dan benzine of diesel
  • Emissievrij rijden
  • Blijft welkom in binnensteden en milieuzones

Benieuwd wat HPC jou gaat kosten?
We rekenen het graag voor je uit. Mail naar adviseur@greenplanet.nl

Voordelen van High Power Charging

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Op de weg zijn al een groot aantal elektrische auto’s te vinden. Ook steeds meer bestelauto’s rijden elektrisch. In het (zwaar) transport vormt elektrisch rijden echter nog een uitzondering. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de lange oplaadtijd tussendoor. Toch liggen er door High Power Charging ook voor het transport genoeg kansen.

Elektrisch rijden kent een groot aantal voordelen. Het zou fijn zijn als ook het zwaar transport van deze voordelen kan profiteren. Natuurlijk is elektrisch rijden een stuk beter voor het milieu. Je stoot immers geen schadelijke uitlaatgassen zoals stikstof, fijnstof en CO2 uit. Ook zijn elektrische motoren erg stil. En hoewel de aanschafprijs van een elektrische auto hoger ligt dan die van een benzine- of dieselauto, is rijden op elektriciteit goedkoop. Daarnaast heb je te maken met weinig onderhoudskosten en zijn er allerlei subsidies die je kunt gebruiken voor de aanschaf van een elektrische vrachtauto.

Aanpassingen aan de auto

Om gebruik te kunnen maken van High Power Charging moet je – natuurlijk – rijden in een elektrische bestelauto of truck. De aanschaf van een elektrisch voertuig is prijzig, maar er zijn verschillende regelingen en subsidies die de aanschaf een stuk goedkoper maken. Bij Green Planet hebben we specialisten die alles weten over deze regelingen.

Tanken

High Power Charging is in de loop van 2021 beschikbaar bij Green Planet, aan de A28 bij Pesse. Vrachtwagenchauffeurs kunnen dan terecht in een speciale truckarena, waar ook andere duurzame brandstoffen en energiedragers te vinden zijn.

Fieldlab

Niet alleen binnen GREENFLEX werken we aan de verdere ontwikkeling van High Power Charging, ook ons Fieldlab-project richt zich op elektrisch rijden. Samen met verschillende partners werken we binnen de Fieldlab for Connected Smart Fast Charging (CSFC) aan het ontwikkelen van een additionele powerbank die zorgt voor een grotere actieradius. Hierdoor wordt het ook voor bestelwagens aantrekkelijker om elektrisch te rijden. Daarnaast werken we onze plannen voor een snellaadomgeving uit: een omgeving die het opladen niet alleen stukken sneller, maar ook veel eenvoudiger maakt.

Ga voor meer informatie over Fieldlab naar:

Fieldlab for Connected Smart Fast Charging

‘Helpen bij ontwikkelen van alternatieven’

“We zijn ervan overtuigd dat het gebruik van diesel een keer eindigt en willen graag helpen bij het ontwikkelen van alternatieven. Daarom hebben we een e-truck besteld.”

Erwin Jacobs
Logistiek manager Oegema Transport

Green Planet: today for tomorrow

Green Planet is een multifuel tankstation aan de A28 bij Pesse (Drenthe). Wij geloven in een tankstation dat méér biedt. Dus ook de meest duurzame brandstoffen. Zo werken we vandaag nog aan het schonere transport van morgen.

Meer over Green Planet