CNG: van huisafval naar brandstof

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijker alternatief voor benzine, diesel of autogas (LPG)? Denk eens aan CNG! Wereldwijd rijden al meer dan tien miljoen voertuigen op Compressed Natural Gas, oftewel aardgas onder druk. Wat CNG helemaal bijzonder maakt, is dat het gas door een ondergronds leidingnetwerk wordt vervoerd: transport naar een tankstation is dus niet nodig.

Welke duurzame stap past bij jou?

Meld je aan voor onze webinar en we vertellen je het graag.

Meld je aan voor de webinar

CNG – ook wel groen gas genoemd – is geschikt voor personenauto’s en vrachtwagens. Omdat aardgas onder hoge druk wordt samengeperst neemt het slechts één procent van de oorspronkelijke ruimte in en kan het zo compact worden opgeslagen in cilinders en door een ondergronds leidingnetwerk worden vervoerd.

Afvalstroom inzetten voor eigen brandstof
Green Planet haalt haar CNG bij Attero in Wijster, slechts vijf kilometer van Pesse. Attero produceert CNG – ook wel GroenGas genoemd – uit huisafval en pompt dit in het aardgasnet. Onze CNG is dus afkomstig van biologisch afval. Een mooi voorbeeld van hoe we onze afvalstroom kunnen inzetten voor onze eigen energievoorziening.

Meer over CNG

Waarom CNG?

  • Van huisafval naar brandstof
  • Lokaal geproduceerd
  • Tien miljoen voertuigen gingen je voor

Benieuwd naar wat rijden op CNG jou gaat kosten?
We rekenen het graag voor je uit. Mail naar adviseur@greenplanet.nl

Voordelen van CNG

Rijden op CNG – of groen gas – biedt een groot aantal voordelen. Als je een vrachtwagen met een CNG-installatie hebt, kun je op een goedkope manier een stuk duurzamer rijden. De prijs voor CNG ligt namelijk lager dan de prijs voor diesel. Daarnaast stoot een vrachtwagen op CNG zo’n 85 procent minder stik- en fijnstof uit dan een vrachtwagen op diesel. Zo maak je nog eens een flink verschil!

CNG kan lokaal geproduceerd worden en via het ondergronds aardgasnet worden verspreid. Ook dit is beter voor het milieu, omdat het milieuvriendelijker alternatief niet door heel Nederland in tankauto’s moet worden geleverd. En kies je voor CNG bij Green Planet, dan kies je voor extra groen gas. Onze CNG wordt namelijk door Attero uit Wijster gemaakt van biologisch afval. Een win-win-win-situatie dus!

Aanpassingen aan de auto

Green Planet levert groen gas aan personenauto’s en vrachtwagens met een CNG-installatie. Dit betekent alleen wel dat CNG niet door iedereen te gebruiken is.

Tanken

CNG (groen gas) tanken kan al sinds 2013 bij Green Planet, aan de A28 bij Pesse. Binnenkort kunnen vrachtwagenchauffeurs zelfs terecht in een speciale truckarena, waar ook andere duurzame brandstoffen en energiedragers te vinden zijn.

‘Duurzaam, maar betaalbaar’

“In 2024 willen we dat al onze auto’s volledig groen rijden. We hebben de drive om als bedrijf zo duurzaam mogelijk te werken, maar het moet wel betaalbaar zijn. Groen gas is dan een goede manier. Bij Green Planet weten we dat we echt groen gas tanken. Het is mooi dat we een partij hebben gevonden die ook niet alleen roept, maar ook doet.”

Ad Jansen

Stafmedewerker logistiek Consun Beet Company

Green Planet: today for tomorrow

Green Planet is een multifuel tankstation aan de A28 bij Pesse (Drenthe). Wij geloven in een tankstation dat méér biedt. Dus ook de meest duurzame brandstoffen. Zo werken we vandaag nog aan het schonere transport van morgen.

Meer over Green Planet