17-07-2009

De plannen van Edward Doorten om een milieuvriendelijk tankstation, genaamd Green Planet, te beginnen langs de A28 bij Pesse zijn een stapje verder gekomen nu de provinciale welstandscommissie in principe akkoord is gegaan.

De commissie is het niet eens met de bezwaren die waren ingediend. De plannen kunnen nu nader worden uitgewerkt waarna de provinciale welstandscommissie een definitief besluit zullen nemen. De plannen zullen ook nog bij de gemeente Hoogeveen door de molen moeten. Al vanaf 1999 lopen er gesprekken met de provincie over de verplaatsing van het huidige tankstation vanuit de dorpskern van Pesse naar de oksellocatie op de kruising van de A28 en de N375.

De filosofie achter Green Planet is een brede acceptatie van duurzame brandstoffen. Dit kan alleen slagen als er bewuster aandacht is voor dit onderwerp. Daarom is er voor gekozen om biobrandstoffen aan te bieden in een uniek vormgegeven tankstation en ruimte te maken voor informatie en educatie. Het informatiecentrum richt zich op duurzaam energiegebruik. Het energiestation is er zelf ook op gericht om zoveel mogelijk energie te sparen, door gebruik te maken van besparingstechnieken en duurzame opwekking.

Behalve het informatiecentrum zijn er ook plannen voor restaurant met een duidelijke link naar duurzaamheid. In het restaurant zal namelijk aandacht worden geschonken aan biologisch verantwoord slowfood.