02-12-2012

Op dinsdagmiddag 4 december van 15.00 tot 16.30 uur zal de eerste paal de grond ingaan ten behoeve van de bouw van het duurzame multi-fuel tankstation Green Planet in Pesse.

Maar voordat deze feestelijke handeling wordt verricht door initiatiefnemer en ondernemer Edward Doorten geeft hij eerst de gelegenheid aan de grootste financiers van het project; Friesland Bank, Rabobank en Agentschap.nl namens het Ministerie van E.L. & I om een vlag te hijsen om te onderstrepen welke financiële organisaties de realisatie van Green Planet mogelijk maken.

Green Planet
Het doel van Green Planet is de verkoop en het gebruik van duurzame brandstoffen te bevorderen en hiermee een bijdrage te leveren aan een klimaatneutrale en duurzame vorm van energie ten behoeve van de mobiliteitsector. De totstandkoming van Green Planet wordt gesteund door de provincie Drenthe, gemeente Hoogeveen, Bovag, TechnologieCentrum Noord-Nederland en de stichting Energy Valley. De realisatie vergt een investering van circa 2,5 miljoen euro. Het Rijk ondersteunt het project met een bijdrage van € 973.525 uit de Unieke Kansen Regeling (UKR) voor energietransitieprojecten. Green Planet zal verrijzen aan de A28 bij de afslag Pesse.