VAMberg 17-10-2018

Op vrijdag 19 oktober 2018 is het nieuwe fietsparcours op de VAMberg geopend! Dé berg van Drenthe. U kunt uzelf eens flink uitdagen met de beklimming, maar ook genieten van de prachtige omgeving.

 

Als u wilt fietsen op de VAMberg, dan kunt u uiteraard het beste de fiets pakken naar Wijster. Komt u met de auto en fiets achterop, dan kunt u bij Green Planet parkeren/ opstappen.

 

Fietsen op de VAMberg

Op het fietsparcours op de VAMberg geldt eenrichtingsverkeer. Het fietsparcours bestaat uit drie klimroutes en één route waar u kunt dalen. De routes op de VAMberg zijn in totaal 2100 m lang en hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 8% tot 13%. Op de meest noordelijke route vindt u aan het einde van het parcours een keienstrook met een stijgingspercentage van 15%.

 

Mountainbiken en wandelen

Het fietsparcours is niet de enige recreatieve ontwikkeling op de VAMberg. Er komen ook nieuwe wandelroutes en een mountainbikeparcours. In het najaar van 2018 wordt naar verwachting de eerste fase van het mountainbikeparcours aangelegd. Dan start ook de aanleg van een verbindingsroute door het Philipsbos en een extra parkeervoorziening aan de zuidzijde van de berg. Tot het mountainbikeparcours klaar is kunnen mountainbikers uiteraard gebruik maken van het fietsparcours. (mountainbiken op het onverharde gedeelte is niet toegestaan)

 

Meer weten

Via Facebook @Opfietseindrenthe of de website www.opfietseindrenthe.nl/vamberg vindt u alle informatie over het fietsen op de VAMberg.