10-05-2014

Hoogeveen – Michiel Emmelkamp, vierde op de PvdA kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen, heeft samen met Hoogeveense raadsleden en Drentse Statenleden een werkbezoek gebracht aan Green Planet in Pesse.

Emmelkamp is onder de indruk van Green Planet en de inzet van ondernemer Edward Doorten. “Het is geweldig om te zien hoe hier werk gemaakt wordt van duurzaamheid met oog voor de omgeving. Green Planet durft het aan om te starten met duurzame brandstoffen, met daarbij een serviceconcept in de vorm van Seats2meet, en doet ook van alles voor en in de omgeving in aansluiting op het Dwingelderveld. Dat biedt mogelijkheden, met het enthousiasme van Doorten gaat het zich zeker verder ontwikkelen. We houden contact om te kijken hoe en wanneer we samen op kunnen trekken.”

Green Planet, uniek in Europa, biedt steeds de keuze uit ‘the best of both worlds’. De basis van Green Planet is een state-of-the-art tankstation voor fossiele en duurzame brandstoffen, waarbij de laatste groep zich sterk ontwikkelt en steeds belangrijker wordt. Schoner en bewuster rijden is de basis.

Bij de bouw van de inspirerende locatie met de zowel van buiten als van binnen opvallend vormgegeven ‘dome’ is gebruik gemaakt van duurzame materialen. De eigen windmolens voorzien voor een belangrijk deel in de benodigde energie. Led-lampen houden het verbruik laag.

Seats2meat biedt de mogelijkheid tot het gebruiken van een flexwerkplek, vergaderruimte of kantoorruimte, met de bijbehorende voorzieningen.