05-04-2022

Na bezoeken van de Estse minister, Europarlementariërs Jan Huitema en Caroline Nagtegaal en Tweede Kamerleden Hawre Rahimi en Mark Strolenberg stond er ook vandaag weer een bijzonder bezoek op de planning. Een Litouwse handelsdelegatie liet zich namelijk inspireren door alle ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit bij ons multifuel tankstation.

De handelsdelegatie bestond uit directeuren en managers van een aantal grote transport- of transportgerelateerde bedrijven. Het gezelschap kreeg bij Green Planet uitleg over onder meer waterstof, Hydrotreaded Vegatable Oil (HVO), Liquified Natural Gas (LNG), High Power Charging (HPC) en de opslag en het opwekken van groene stroom.

Ervaringen uitwisselen
Tijdens een rondleiding konden de Litouwers met eigen ogen zien wat er allemaal (binnenkort) mogelijk is en werden ervaringen uitgewisseld. “We staan immers voor dezelfde uitdagingen“, blikt Edward Doorten – initiatiefnemer en ondernemer van Green Planet – terug op het bezoek. “Het blijft bijzonder als partijen de moeite nemen om de ontwikkelingen hier te bekijken. We vinden het zelf natuurlijk heel gaaf wat hier allemaal gebeurt, maar het is nog veel mooier dat anderen dat blijkbaar ook vinden.”