03-12-2014

PESSE – De kentekencheck van Green Planet in Pesse is genomineerd voor de Automotive Innovation Award 2015. De check laat bij het tankstation meteen zien of een auto op groene brandstoffen kan rijden of niet.

Tankstation Green Planet in Pesse heeft als eerste in Nederland een uniek kentekensysteem om te checken of een auto op biobrandstof kan rijden. Via een terminal is ter plekke uit te zoeken of een auto geschikt is of niet. Voor 20 euro kunnen auto-eigenaren een verzekering afsluiten die eventuele schade aan hun motor dekt. Ze krijgen dan een certificaat waarin brancheorganisatie Bovag, verzekeringsmaatschappij Bovemij en The Warrenty Group garanderen dat de auto op biobrandstof kan rijden, ook al zegt de fabrikant van niet.

Aarzeling wegnemen
Green Planet-eigenaar Edward Doorten wil zo de aarzeling van automobilisten om op biobrandstoffen te rijden wegnemen. Ook oudere auto’s kunnen vaak prima op benzine en diesel rijden die gemengd zijn met biobrandstoffen.

Innovatieprijs
De Automotive Innovation Award is een initiatief van vijf belangrijke spelers in de autobranche: RAI Vereniging, BOVAG, LeasePlan Nederland, AutomotiveNL en Roland Berger Strategy Consultants. De prijs is bedoeld om innovatieve ideeën in de autobranche bij een groter publiek bekend te maken. De winnaar van de Automotive Innovation Award 2015 wordt op 20 januari bekend gemaakt.