29-05-2013

Op vrijdag 31 mei a.s. wordt op feestelijke wijze het hoogste punt van de bouw van multi-fuel tankstation Green Planet bereikt. De bouw van Green Planet is gestart aan het begin van 2013 en is naar verwachting gereed in oktober van dit jaar.

Green Planet is een bijzonder concept. Het is een tankstation waar alle, ook alle duurzame, transportbrandstoffen te verkrijgen zijn. Voor het rijden op groen gas is zelfs een rechtstreekse leiding aangelegd vanaf het Energie Transitie Park in Wijster, waar afvalverwerker Attero groente-fruit- en tuinafval verwerkt tot groen gas. Dat is uniek in Nederland en Europa. Ook brandstoffen als LNG en waterstof kunnen hier op termijn verkregen worden.

Daarnaast wordt Green Planet een zogenaamde ‘tourist-hub’. Door zijn ligging aan de rand van het Dwingelderveld vormt het een prima uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten in dit bijzondere natuurgebied.

Tot slot is Green Planet een plek waar “Het Nieuwe Werken” mogelijk is. Er zijn ruimtes waar vergaderd kan worden en waar bijvoorbeeld zelfstandigen met hun laptop terecht kunnen om te werken. Overal in de bijzondere “dome” is wifi-verbinding en de koffie is van uitstekende kwaliteit.