28-06-2022

Van en met elkaar leren: dat stond centraal tijdens het final event over GREENFLEX. Tijdens het vier uur durende online event stonden verschillende vragen rond HVO en HPC voor het zwaar transport op het programma. Want hoe kansrijk zijn de twee groenere alternatieven? Hoe realiseer je een HVO- en HPC-station voor trucks? En welke resultaten heeft de proeftuin opgeleverd?

In tijdsblokken werd met verschillende (ervarings)deskundigen en betrokkenen gesproken over diverse onderwerpen. Geïnteresseerden konden online aan- en afhaken op ieder gewenst moment en dus eventueel kiezen welk onderwerp voor hen belangrijk was.

Uitdagingen voor het zwaar transport
Dat we moeten verduurzamen en uitlaatgassen moeten reduceren is niet nieuw. Voor het zwaar transport levert dat echter extra uitdagingen op. Doordat er flinke afstanden moeten worden afgelegd in korte tijd, is het tussendoor urenlang opladen van een batterij geen optie. GREENFLEX is een zogenoemde DKTI-proeftuin dat zich inzet voor duurzaam en schoon zwaar transport.

Wat is GREENFLEX?
Met DKTI’s ondersteunt het ministerie van I&W projecten voor duurzaam vervoer. Het gaat dan om projecten waarvan de innovatie nog niet of nog maar net op de markt is. In GREENFLEX stonden twee groenere alternatieven voor het (zwaar) transport centraal: Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) en High Power Charging (HPC). Voor zowel HVO, als HPC kunnen vrachtwagenchauffeurs inmiddels bij Green Planet terecht.

Online event
In de proeftuin is uitgebreid ervaring opgedaan met beide alternatieven. In de webinar werden deze ervaringen gedeeld en spraken (ervarings)deskundigen met elkaar over de resultaten, voor- en nadelen en uitdagingen.

‘HVO ideaal alternatief’
Zo werd er uitgebreid gesproken over Hydrotreated Vegetable Oil. HVO is een fossielvrije diesel en ideaal voor transportbedrijven die op een eenvoudige en praktische manier willen verduurzamen. HVO is namelijk geschikt voor iedere dieselmotor. Aanpassingen aan de auto en motor zijn niet nodig. HVO kan zo zorgen voor een snelle CO2-reductie van maximaal 90 procent.

“Er ligt een opgave voor ons allen”, vertelt Harjo Woltinge van TVM. “We moeten het echt samen doen. Maar we hebben te maken met verschillende soorten transport en bijvoorbeeld laadgewichten. Totale verduurzaming kan niet in één keer. Daarvoor zijn tussenstappen nodig met de bestaande wagens. HVO is dan een ideaal alternatief.”

Ervaringen met High Power Charging (HPC)
Waar voor de overstap naar HVO weinig nodig is, is de situatie met High Power Charging ingewikkelder. Elektrische vrachtwagens kunnen bij Green Planet worden opgeladen met een snelheid van 350 kWh. Snelladers zorgen voor minder lange laadtijden, maar voorkomen niet dat een chauffeur toch even stil moet staan.

Zo heeft elektrisch rijden zijn voor- en nadelen. Tijdens de webinar werden dan ook eerlijk ervaringen uitgewisseld. Van problemen met software en laders tot zeer enthousiaste chauffeurs vanwege minder trillingen en geluid. Ook werden er soms zorgen uitgesproken, zoals de bereikbaarheid voor het zwaar transport en de beperkt ervaring met elektrisch rijden. “Het is nog geen gelopen race, iedereen loopt nog tegen dingen aan”, vat Eric Beers van De Rooy Transport.

Final Event GREENFLEX terugkijken?
Wil jij meer weten over HVO en High Power Charging voor trucks? Of over GREENFLEX? Bekijk – een deel van – het online event terug:

Final Event Greenflex: Openingsdebat

Final Event Greenflex Deelsessie 1: Engineering en realisatie van GREENFLEX

Final Event Greenflex Deelsessie 2: Uittesten Snellaadomgeving met elektrische trucks tbv 350 kW

Final Event Greenflex Deelsessie 3: Uitlaatemissies gebaseerd op alle energiedragers

Final Event Greenflex Deelsessie 4: Ontwikkeling flexibel duurzaam energiestation voor transport

Final Event Greenflex: Afsluiting