27-08-2019

Al sinds 2003 werkt Green Planet aan het bevorderen van de transitie naar duurzame mobiliteit. In dit kader heeft Green Planet een uniek concept ontwikkeld dat sinds eind 2013 operationeel is in het Drentse Pesse. Dankzij het totaalpakket aan duurzame en transitie-brandstoffen, kan vrijwel iedere automobilist een meer duurzaam alternatief geboden worden. Green Planet wil het gebruik van deze brandstoffen verder verhogen en start daarmee met de ontwikkeling van de automatische Kentekencheck.

ONTWIKKELING VAN DE AUTOMATISCHE KENTEKENCHECK

Het beoogde resultaat van het project is de ontwikkeling van een geautomatiseerd systeem die de automobilist bij aankomst informeert over welke groene brandstof geschikt is voor zijn/haar auto. Een geavanceerde camera leest bij het oprijden van het tankstation razendsnel het kenteken en toetst deze in de door Green Planet ontwikkelde kentekendatabase. Op een informatiezuil, zo’n 20 meter verderop, wordt vervolgens informatie verstrekt omtrent de geschiktheid voor het rijden op een groene brandstof. Wanneer dit proces geheel naar wens werkt, gaat onderzocht worden of ook prijsinformatie van de geschikte brandstof verstrekt kan worden op de informatiezuil.

EUROPEES FONDS REGIONALE ONTWIKKELING (EFRO)

Het project is voorgelegd aan Samenwerkingsverband Noord Nederland als uitvoerende partij van EFRO. Het project levert een bijdrage aan het maatschappelijk belang om een transitie naar een duurzame energievoorziening te versnellen. Deze innovatieve oplossing draagt bij aan laagdrempelige toegankelijkheid van meer duurzame, klimaatneutrale en schone brandstoffen. Het sluit aan bij de Noordelijke innovatieagenda ‘Krachtig MKB’.

 

Ontwikkeling en realisatie van dit systeem is medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe.