12-10-2008

Al vanaf 1999 lopen er gesprekken met de provincie over de verplaatsing van het huidige tankstation vanuit de dorpskern van Pesse naar de oksellocatie op de kruising van de A28 en de N375. Nu ligt er een bestemmingsplan dat een duurzaam energiestation mogelijk maakt. Het plan draagt de naam: Green Planet.

De filosofie achter Green Planet is een brede acceptatie van duurzame brandstoffen. Dit kan alleen slagen als er bewuster aandacht is voor dit onderwerp. Daarom is er voor gekozen om biobrandstoffen aan te bieden in een uniek vormgegeven tankstation en ruimte te maken voor informatie en educatie. Het informatiecentrum richt zich op duurzaam energiegebruik. Het energiestation is er zelf ook op gericht om zoveel mogelijk energie te sparen, door gebruik te maken van besparingstechnieken en duurzame opwekking.

Behalve het informatiecentrum wordt er ook een restaurant gerealiseerd. Het restaurant heeft ook een duidelijke link met duurzaamheid. In het restaurant wordt namelijk aandacht geschonken aan biologisch verantwoord slowfood.